ISOfix – säker montering

ISOfix är ett mekaniskt system som gör monteringen av bilbarnstolen enkel och säker. De flesta biltillverkare erbjuder idag ISOfix-fästen i nya bilar.

Beställ bilbarnstol

ISOfix är ett fästanordningssystem som är framtaget för montering av bilbarnstolar. ISOfix består av två metall fästen som är förankrade i chassit på bilen i mellanrummet mellan rygg och säte.

Välj ett hyrpaket med ISOfix

När du hyr bilbarnstol av oss kan du komplettera hyrpaketet med ISOfix. ISOfix gör det lättare att montera stolen säkert i bilen, ett klick i-system som finns i de flesta nya bilar.

Tilläggspris för ISOfix-utrustade hyrpaket

Från 30 kr per månad.

Enkel och säker montering med ISOfix

De flesta biltillverkare erbjuder idag ISOfix-fästen i nya bilar. Bilbarnstolen installeras enkelt med ett mekaniskt lås som krokar i fasta fästpunkter i bilen. ISOfix-fästena sitter placerade mellan bilens säte och rygg. Du kan själv enkelt kontrollera genom att känna efter. Fästena finns ofta bara i baksätet, men i några bilmodeller med deaktiverbara krockkuddar, kan man även hitta ISOfix-fästen i framsätet. Stolar med ISOfix kan inte användas i bilar som saknar ISOfix-fästen.

Grönt ljus vid korrekt montering

När man använder ISOfix ska man inte använda bilens bälte för att montera bilbarnstolen. Våra ISOfix-stolar har ett klick i-system med indikatorer som visar grönt när stolen är korrekt monterad.

Fråga oss! 

Kontakta If Barn i bil om du har frågor om bilbarnstolar, säkerhet, beställning, din order eller leverans.
Ring oss på  0775-333 010 eller se fler kontaktuppgifter

Alla barn behöver försäkras

Försäkra den du älskar allra mest med en försäkring som bryr sig om – och som gäller vid både sjukdom och olycksfall, dygnet runt.

Läs mer om och köp barnförsäkring

Är du gravid?

Tusentals funderingar snurrar i huvudet under graviditeten, därför vill vi göra försäkringsfrågan så enkel som möjligt för dig som är gravid. 

Om gravidförsäkringen

Försäkra din bil hos oss

Läs om vår bilförsäkring och jämför innehållet i de olika varianterna - räkna ut pris och köp den som passar bäst.