Bältesstol

Med Besafe iZi Up X3 och Besafe iZi Up X3 Fix sitter ditt barn säkert – från ca 4 år–10 år.

Beställ bältesstol

Den bakåtvända bilbarnstolen är urvuxen först när barnets huvud når upp över bilbarnstolens ryggstöd, ungefär i höjd med överkanten på barnets öron.

Barn som har vuxit ur bilbarnstol ska använda bältesstol eller bälteskudde tills de är 10-12 år. Så länge skelettet inte är färdigutvecklat behöver barnet lyftas upp för att bilbältet ska skydda kroppen ordentligt. Enligt lag ska barn kortare än 135 cm använda denna form av skyddsanordning.

Bältesstolen iZi Up X3 och iZi up X3 FIX 

Framförallt vid sidokrockar är barn som bara sitter på en vanlig kudde extremt utsatta. BeSafe iZi Up X3 är den enda stolen på marknaden där höjden på ryggen kan justeras när barnet sitter i stolen. Den helt stängda bältesstyrningen bidrar ytterligare till högsta möjliga säkerhet eftersom den omöjliggör att bältet glider av barnets skuldra vid en kollision, något som ofta sker vid olyckor med dagens stolar.  iZi up X3 FIX är i princip samma stol som iZi Up X3 men med skillnaden att stolen går montera i bilens ISOFIX-fästen.

Fråga oss! 

Kontakta If Barn i bil om du har frågor om bilbarnstolar, säkerhet, beställning, din order eller leverans.
Ring oss på  0775-333 010 eller se fler kontaktuppgifter

Alla barn behöver försäkras

Försäkra den du älskar allra mest med en försäkring som bryr sig om – och som gäller vid både sjukdom och olycksfall, dygnet runt.

Läs mer om och köp barnförsäkring

Är du gravid?

Tusentals funderingar snurrar i huvudet under graviditeten, därför vill vi göra försäkringsfrågan så enkel som möjligt för dig som är gravid. 

Maxa graviditeten

Försäkra din bil hos oss

Läs om vår bilförsäkring och jämför innehållet i de olika varianterna - räkna ut pris och köp den som passar bäst.