Bältesstol

Med Besafe iZi Up X3 och Besafe iZi Up X3 Fix sitter ditt barn säkert – från ca 4 år–10 år.

Den bakåtvända bilbarnstolen är urvuxen först när barnets huvud når upp över bilbarnstolens ryggstöd, ungefär i höjd med överkanten på barnets öron.

Barn som har vuxit ur bilbarnstol ska använda bältesstol eller bälteskudde tills de är 10-12 år. Så länge skelettet inte är färdigutvecklat behöver barnet lyftas upp för att bilbältet ska skydda kroppen ordentligt. Enligt lag ska barn kortare än 135 cm använda denna form av skyddsanordning.

Bältesstolen iZi Up X3 och iZi up X3 FIX 

Framförallt vid sidokrockar är barn som bara sitter på en vanlig kudde extremt utsatta. BeSafe iZi Up X3 är den enda stolen på marknaden där höjden på ryggen kan justeras när barnet sitter i stolen. Den helt stängda bältesstyrningen bidrar ytterligare till högsta möjliga säkerhet eftersom den omöjliggör att bältet glider av barnets skuldra vid en kollision, något som ofta sker vid olyckor med dagens stolar.  iZi up X3 FIX är i princip samma stol som iZi Up X3 men med skillnaden att stolen går montera i bilens ISOFIX-fästen.

BeSafe iZi Up X3

Stolen är anatomiskt utformad och ger barnet god rörelsefrihet utan att det påverkar säkerheten. BeSafe iZi Up är extra kraftigt vadderad i både sitt- och ryggdel och ger en avslappnad och lätt tillbakalutad sittställning så att ditt barn skall uppleva bilresan som så komfortabel som möjligt. Genom att dra handtaget på sidan bakåt placeras stolen i liggläge.

Säkerhet och komfort för barnet

 • Enkel montering med tre-punktsbälte: Bältesguide ser till att bältet placeras korrekt över barnets skuldra. Äldre barn kan själva knäppa fast bältet utan risk för felanvändning.
 • Barnet kan själv byta mellan två olika sittpositioner.
 • SIP – Side Impact Protection: Förbättrat skydd för både huvud och nacke vid en eventuell sidokollision.
 • Växer med ditt barn. Enkel höjdjustering på båda sidorna av ryggstödet. Huvudkudde och ryggstöd rör sig individuellt från varandra vilket gör att kollisionsskydden alltid är rätt placerade.
 • Toppbetyg i säkerhetstester hos Folksam och ADAC.

BeSafe iZi Up X3 Fix

iZi Up X3 FIX är i princip samma stol som iZi Up X3 men med skillnaden att stolen går montera i bilens ISOFIX-fästen. Det säkerställer att stolen alltid sitter fast i bilen och inte rör på sig vid en eventuell olycka. När stolen är monterad med ISOFIX erbjuder stolen den innovativa lösningen SIR som ger barnet ökat skydd vid en sidokrock.

SIR – Side Impact Rotation – innebär extra skydd vid en eventuell sidokrock genom att stolens rygg roterar emot olyckan. På så sätt vänds barnets rygg mot krocken och barnet undviker att slängas framåt, ut ur sitt sidokrockskydd, något som är vanligt förekommande i vanliga bältesstolar.

Ditt barn säkras med hjälp av bilens trepunktsbälte och låsta bältesguider som hjälper till att positionera bältet över barnets kropp och bort från hals och nacke.

BeSafe iZi Up X3 FIX växer med ditt barn under hela användningstiden, upp till 150 cm. Huvud- och ryggstödet kan enkelt justeras på båda sidor av stolen med hjälp av en synkroniserad funktion. Inte bara huvudskyddet utan hela stolen växer när höjden justeras. Detta säkerställer att barnet får optimalt skydd genom hela användningstiden, oavsett ålder och längd.

Maximal säkerhet och komfort för barnet

 • Enkel montering, ISOFIX i kombination med trepunktsbälte alt. enbart med trepunktsbälte.
 • Bältesguider ser ser till att bältet placeras korrekt över barnets skuldra. Äldre barn kan själva knäppa fast bältet utan risk för felanvänding pga. av avsaknaden av bälteshorn.
 • Tre olika sittvinklar under färden och barnet kan själv välja vilket med hjälp av handtagen på sidan om stolen.
 • SIR – Side Impact Rotation: Extra bra skydd tack vare stolens rotation som roterar barnet bort från kollisionen, vilket medför att huvudet förblir i en mycket säkrare position.
 • Stolen växer med ditt barn. Enkel höjdjustering på båda sidorna av ryggstödet. Huvudkudde och ryggstöd rör sig individuellt från varandra vilket gör att kollisionsskydden alltid är rätt placerade.
 • ECE R44-04 Godkänd för framåtvänt användande. 15-36 kg.

Fråga oss! 

Kontakta If Barn i bil om du har frågor om bilbarnstolar, säkerhet, beställning, din order eller leverans.
Ring oss på  0775-333 010 eller se fler kontaktuppgifter

Alla barn behöver försäkras

Försäkra den du älskar allra mest med en försäkring som bryr sig om – och som gäller vid både sjukdom och olycksfall, dygnet runt.

Läs mer om och köp barnförsäkring

Är du gravid?

Tusentals funderingar snurrar i huvudet under graviditeten, därför vill vi göra försäkringsfrågan så enkel som möjligt för dig som är gravid. 

Maxa graviditeten

Försäkra din bil hos oss

Läs om vår bilförsäkring och jämför innehållet i de olika varianterna - räkna ut pris och köp den som passar bäst.