Mc-försäkring

Mc-försäkring

Köp försäkring

Köp mc-försäkringen direkt på webben. Du får 10 % rabatt. För BMW och Honda gäller specialavtal.

​Fördelar med mc-försäkringen

  • Skadejour som är öppen dygnet runt.
  • 0 kr i självrisk, om du har fungerande positioneringssystem kopplat till larmcentral, s.k. spårsök.
  • Elektronisk utrustning som är fast monterad ersätts upp till 20 000 kr.

​Dina fördelar som kund

  • Toppbetyg på vår skadehantering – 4,5 av 5 i snittbetyg av våra kunder.
  • Du får ett självriskkonto som kan ge dig lägre självrisk vid en skada.
  • Samla dina försäkringar hos oss och spara upp till 20 % med If Plus.

Motorcykelförsäkring – för en tryggare frihetskänsla

Trafikförsäkring är obligatorisk, den måste du ha enligt lag. Halvförsäkring eller helförsäkring kan du välja om du vill. När du väljer försäkring – tänk på att ditt val ger trygghet när du behöver den som bäst. Ta hjälp av tabellen när du ska välja innehåll i mc-försäkringen, för att passa just dig.

Om du inte använder din mc under delar av året och ställer av den hos Transportstyrelsen, kan du ha en avställningsförsäkring. Avställningsförsäkringen gäller bland annat vid stöld och skadegörelse.

Kör du BMW eller Honda?

Tillsammans med BMW och Honda har vi utvecklat en av marknadens bästa helförsäkringar för motorcykel,
och kan erbjuda dig en trygg, bra och prisvärd märkesförsäkring.
BMW Märkesförsäkring
Ifs försäkring för Honda mc och moped

Jämför innehållet

Helförsäkring

Halvförsäkring

Trafikförsäkring

Trafikförsäkring
X
X
X
Trafikförsäkringen lämnar ersättning för alla personskador och skador på andra personers egendom som du orsakat med motorcykeln. Trafikförsäkring måste du ha enligt lag, och det är den minsta omfattning du kan välja på din mc-försäkring. Trafikförsäkring gäller utan självrisk.
Stöld och skador efter stöldförsök
X
X
 
Vid stöld får du ersättning för en motsvarande mc om den inte återfinns inom 30 dagar. Om den hittas får du ersättning för eventuella skador som uppkommit på motorcykeln. Med stöldförsäkring får du också hjälp med skador som uppstått vid stöldförsök. För att få ersättning vid stöld behöver du följa särskilda säkerhetsföreskrifter, se punkt 6.1.4 i villkor för Motorfordon.
Brand
X
X
 
Ger ersättning för skador på motorcykeln som uppkommit på grund av t.ex. brand eller blixtnedslag. Vid kortslutning får du ersättning för skador på elektriska kablar och andra komponenter som direkt tagit skada.
Maskinskada
X
X
 
Ger ersättning för fel på flera av motorcykelns mest vitala delar som t.ex. motor, växellåda och ABS-bromsar. Maskinskadeförsäkringen ingår endast för tung mc med max. 3 hjul och så länge motorcykeln är yngre än 5 år och inte har körts mer än 10 000 mil.
Glasförsäkring
X
X
 
Ger ersättning för skador på vind- och plexiglasskydd som spräckts eller krossats vid exempelvis stenskott.
Assistans/räddning
X
X
 
Ger ersättning för hemtransport av förare, passagerare och bagage oavsett typ av driftstopp, även transport av mc till närmaste verkstad. Räddningsförsäkringen gäller i hela det s.k. gröna kortsområdet.
Rättsskydd
X
X
 
Om du hamnar i en tvist efter t.ex. en trafikolycka eller vid köp, försäljning eller reparation av motorcykeln kan du få hjälp med advokat- och rättegångskostnader med upp till 200 000 kr.
Vagnskada
X
   
Med en vagnskadeförsäkring får du ersättning för skador som uppstått på din motorcykel vid t.ex. trafikolycka, om du kört i diket eller om den utsatts för skadegörelse. Du får också ersättning för skador som kan uppstå vid transport av din motorcykel.
Förar- och passagerarolycksfall
X
X
X
Tilläggsförsäkring som lämnar extra ersättning (utöver trafikförsäkringen) om motorcykelns förare eller passagerare omkommer eller skadas och får bestående men.

För vem, var och vad gäller mc-försäkringen?

Vanliga frågor och svar