Hundförsäkring

Alltid 14 dagars ångerrätt!
Kön
Ras
Hittar du inte din hund i raslistan, Ring vårt kundcenter tel 0771-655654.
Födelsedatum
Hunden kan försäkras från sex veckors ålder till och med den fyller sex år
Personnummer (ååmmddnnnn)

Räkna ut pris och köp försäkring

Hundförsäkringen är en trygghet för dig som har hunden som sällskap, för uppfödning eller annat. Hos oss kan du försäkra din valp när den blivit sex veckor.

Både din hund och plånbok behöver en försäkring som ersätter kostnader för veterinärvård om hunden blir sjuk eller skadad. Vi har två alternativ av hundförsäkring – Hundförsäkring och Stor Hundförsäkring. Båda ger ersättning för kostnader vid veterinärvård och du kan välja att ha livförsäkring för hunden. Välj Stor Hundförsäkring så får du ett högre maxbelopp – 50 000 kr – för kostnader vid veterinärvård.

 • Fast självrisk

  ​Du har fast självrisk vid veterinärvård. Du väljer 2 500 kr eller 4 500 kr.​​​

 • Livförsäkring

  Välj försäkring med eller utan livförsäkring. Den finns i båda varianterna av hundförsäkring.

 • Snabb hjälp vid skada

  Du får snabb och bra hjälp om något händer. 80 % av våra kunder ger oss högsta betyg.

Jämför innehållet Stor Hund Hund
Veterinärvård

Ersätter kostnader för veterinärvård om hunden blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Försäkringen gäller livet ut. Ett kejsarsnitt ersätts, med undantag för vissa raser. Undantagna raser är: Bostonterrier, Chihuahua, fransk- och engelsk bulldog eller blandras där någon av ovanstående raser ingår. Högsta ersättningsbelopp är 25 000 kr per år.

Skada orsakad av rovdjur

Försäkringen gäller om din hund skadas av björn, varg, lo, järv eller örn. För skada orsakad av rovdjur betalar du ingen självrisk.

Livförsäkring

Om hunden dör eller måste avlivas får du ersättning med hela försäkringsbeloppet, oavsett om det beror på sjukdom, olycksfall, om den stjäls eller kommer bort. Livförsäkringen upphör vid försäkringsperiodens slut det kalenderår hunden fyller 10 år. När hunden är 7 år sänks beloppet årligen med 20 %.

Utökat skydd vid kejsarsnitt

Har du Stor Hundförsäkring ersätts två kejsarsnitt, med undantag för vissa raser. Undantagna raser är: Bostonterrier, Chihuahua, fransk- och engelsk bulldog eller blandras där någon av ovanstående raser ingår.

 
Utökat skydd vid veterinärvård

Stor Hundförsäkring ersätter medicin och rehabilitering som veterinär ordinerar. Du får också ersättning för kostnad för veterinärs och egna resor om du får remiss till specialistveterinär. Gäller även för tandsjukdomar och kostnader du får om hunden måste avlivas.

 
Förhöjt maxbelopp för kostnader vid veterinärvård

Med Stor Hundförsäkring höjs maxbeloppet för kostnader vid veterinärvård till 50 000 kr per år, om hunden blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall.

 

Tilläggsförsäkring

för dig som vill vara på den säkra sidan

Användbarhet

Har din hund en särskild egenskap, till exempel jakt-, bruks- eller avelsegenskap, får du ersättning med hela försäkringsbeloppet om hunden på grund av skada eller sjukdom förlorar den egenskapen. Du får 100 % av livförsäkringsbeloppet om du inte kan använda hunden i avel på grund ett officiellt hälsoprogram, under förutsättning att hälsoprogrammet har följts.

​​Har du hundkoll?

If Hundkollen​ är en sida för dig som älskar hundar. Där har du möjlighet att chatta med veterinärer och uppfödare, ta del av intressanta och roliga tips, delta i tävlingar och ställa frågor om hundförsäkring till våra specialister.

Personliga kontaktombud

Vill du ha en personlig kontakt med någon som är lika intresserad av hundar som du? Då kan du kontakta någon av våra ombud och få råd och hjälp. De är kunniga, har ett stort djurintresse och svarar på dina frågor på dagar, kvällar och helger.

Du som är uppfödare får hjälp med hundförsäkringen så att du kan känna dig trygg med att du är rätt försäkrad i alla lägen.

Kontaktuppgifter till våra ombudSjälvrisk

Det är ingen självrisk för livförsäkringen och tilläggsförsäkringen Användbarhet.

För hundförsäkringen gäller fast självrisk vid veterinärvård

Du väljer ett belopp – 2 500 kr eller 4 500 kr – som du själv betalar vid en skada. Du betalar beloppet en gång per behandlingsperiod. En behandlingsperiod är 100 dagar räknat från det första veterinärbesöket.

Välj till en rörlig självrisk för att sänka priset

Förutom det fasta självriskbelopp du har valt kan du välja till ytterligare en rörlig självrisk på 20 % av den totala skadekostnaden, efter det att det fasta självriskbeloppet är avdraget. Väljer du till en rörlig självrisk får du lägre pris på försäkringen.​

Med fast självrisk vet du alltid vad du ska betala

Väljer du fast självrisk på 2 500 kr hos oss, blir din kostnad aldrig högre än det. Några exempel på vanliga skador och vad du måste betala med en rörlig självrisk 2 500 kr + 20 % av kostnaden.

 • Diarré: 10 386 kr. Din kostnad: 3 077 kr

 • Trafikolycka: 16 182 kr. Din kostnad: 3 236 kr

 • Magomvridning: 21 497 kr. Din kostnad: 6 299 kr​

 • Livmoderinflammation: 15 320 kr. Din kostnad: 5 064 kr

 • Främmande föremål i magen: 17 520 kr. Din kostnad: 5 504 kr

 • Korsbandsskada: 27 850 kr i snittkostnad. Din kostnad: 7 570 kr

​Din självrisk ser du i If Login eller på försäkringsbrevet

Den självrisk du har valt ser du på ditt försäkringsbrev. Du kan alltid se ditt aktuella försäkringsbrev i If Login​. Är du inte redan If Login-kund kan du direkt logga in med e-legitimation eller beställa ett lösenord.​​​​​​

Villkor och förköpsinformation

Villkor och förköpsinformation

Läs gärna igenom de fullständiga försäkringsvillkoren. Skador ersätts alltid enligt gällande villkor. Är din försäkring köpt före 2010 gäller försäkringsvillkoret från 2008.​​

Frågor och svar

Hur gäller hundförsäkringen?​​

Försäkringen gäller för skador orsakade av yttre våld, direkt efter det att du köpt den. För sjukdom börjar försäkringen gälla 20 dagar efter det att du köpte den.

Försäkringen gäller direkt för sjukdom – utan någon karenstid – under följande förutsättningar:

 • Du byter från ett annat försäkringsbolag och köper din hundförsäkring hos oss, med samma försäkringsomfattning.

 • Du försäkrar din valp som är under tre månader och registrerad i Svenska Kennelklubben.

Tips och råd

Extra försäkringsskydd för hundägare

Avbeställningsskydd

Om du behöver ställa in en bokad och betald resa på grund av att din hund blir sjuk får du ersättning med vad resan kostat dig.

Ersättningsresa

Om du är på semester kan du få en ny resa om du behöver åka hem i förtid på grund av att din hund blir sjuk.

Inackorderingskostnader

Om du blir sjukskriven och inte kan ta hand om din hund ersätter vi kostnader för hundpensionat eller liknande.

Självriskbefrielse

Om du blir skadeståndsskyldig för att din hund har orsakat en skada som ersätts ur hemförsäkringen, betalar du ingen självrisk.​​​​​

Är det något mer du behöver?

Samla dina försäkringar hos oss och få upp till 20 % rabatt.