Hundförsäkring

Hundförsäkring
Hundförsäkringen är en trygghet för dig som hundägare – oavsett om du har hund för sällskaps skull, sysslar med uppfödning eller annat. Hos oss kan du försäkra din spralliga lilla valp när den blivit sex veckor gammal. Försäkrar du hunden hos oss får du snabb och bra hjälp om någonting händer.

Fördelar med Stor hundförsäkring

  • Maxbeloppet för kostnader vid veterinärvård är 50 000 kr per år.
  • Utökat skydd vid veterinärvård. Bland annat får du ersättning för medicin och rehabilitering som veterinären ordinerar.
  • Två kejsarsnitt ersätts. Vissa raser är undantagna, se tabellen nedanför.

Dina fördelar som kund

  • Toppbetyg på vår skadehantering – 4,5 av 5 i snittbetyg av våra kunder.
  • Du får ett självriskkonto som kan ge dig lägre självrisk vid en skada.
  • Samla dina försäkringar hos oss och spara upp till 20 % med If Plus.

Välj den hundförsäkring som passar dig och din hund

​Du behöver ha en försäkring för din hund som ersätter kostnader vid veterinärvård, om den blir sjuk eller skadad. Vi har två alternativ av hundförsäkring – Hundförsäkring och Stor Hundförsäkring. Båda ger ersättning för kostnader vid veterinärvård. Dessutom ingår en livförsäkring för hunden. En av fördelarna om du väljer Stor Hundförsäkring är att du får ett högre maxbelopp – 50 000 kr – för kostnader vid veterinärvård.

Fast självrisk vid veterinärvård

Vi är det enda försäkringsbolag som erbjuder dig fast självrisk vid veterinärvård. Det innebär att du väljer ett belopp, 2 500 kr eller 4 500 kr, som du själv betalar vid en skada. Du betalar beloppet en gång per behandlingsperiod. En behandlingsperiod är 100 dagar räknat från det första veterinärbesöket.

Har du hundkoll?

If Hundkollen​ är en sida för dig som älskar hundar. Där har du möjlighet att chatta med veterinärer och uppfödare, ta del av intressanta och roliga tips, delta i tävlingar och ställa frågor om hundförsäkring till våra specialister.

Jämför innehållet

Stor Hundförsäkring

Hundförsäkring

Veterinärvård
X
X
Ersätter kostnader för veterinärvård om hunden blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Försäkringen gäller livet ut. Ett kejsarsnitt ersätts, med undantag för vissa raser. Undantagna raser är: Bostonterrier, Chihuahua, fransk- och engelsk bulldog eller blandras där någon av ovanstående raser ingår. Högsta ersättningsbelopp är 25 000 kr per år.
Skada orsakad av rovdjur
X
X
Försäkringen gäller om din hund skadas av björn, varg, lo, järv eller örn. För skada orsakad av rovdjur betalar du ingen självrisk.
Livförsäkring
X
X
Om hunden dör eller måste avlivas får du ersättning med hela försäkringsbeloppet, oavsett om det beror på sjukdom, olycksfall, om den stjäls eller kommer bort. Livförsäkringen upphör vid försäkringsperiodens slut det kalenderår hunden fyller 10 år. När hunden är 7 år sänks beloppet årligen med 20 %.
Utökat skydd vid kejsarsnitt
X
 
Har du Stor Hundförsäkring ersätts två kejsarsnitt, med undantag för vissa raser. Undantagna raser är: Bostonterrier, Chihuahua, fransk- och engelsk bulldog eller blandras där någon av ovanstående raser ingår.
Utökat skydd vid veterinärvård
X
 
Stor Hundförsäkring ersätter medicin och rehabilitering som veterinär ordinerar. Du får också ersättning för kostnad för veterinärs och egna resor om du får remiss till specialistveterinär. Gäller även för tandsjukdomar och kostnader du får om hunden måste avlivas. Högsta ersättningsbelopp är 3 000 kr per år.
Höjt maxbelopp för kostnader vid veterinärvård
X
 
Med Stor Hundförsäkring höjs maxbeloppet för kostnader vid veterinärvård till 50 000 kr per år, om hunden blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall.

Tilläggsförsäkring

Användbarhet
Har din hund en särskild egenskap – t.ex. jakt-, bruks- eller avelsegenskap – får du ersättning med hela försäkringsbeloppet om hunden förlorar den egenskapen. Du får 100 % av livförsäkringsbeloppet om du inte kan använda hunden i avel på grund av HD, AD, PRA eller annan orsak – förutsatt att det finns ett officiellt hälsoprogram som har följts.

När gäller hundförsäkringen?

Självrisk

Extra försäkringsskydd för hundägare