People Abroad, försäkring vid jobb, praktik eller studier utomlands i högst fem år. Gäller i hela världen och du är lika bra försäkrad som hemma!

  Att studera eller arbeta utomlands är ofta en spännande och givande upplevelse. Men vad är det egentligen som gäller om du blir sjuk och behöver läkarvård utomlands? Eller får översvämning i din bostad, blir skadeståndsskyldig eller råkar ut för något annat som man brukar vara skyddad för på hemmaplan? People Abroad ger dig ett fullgott försäkringsskydd - lika bra som hemma. Är familjen med på resan kan familjemedlemmarna också försäkras.


  • Gäller i hela världen

  • Familjemedlemmar kan försäkras

  • Lika bra försäkrad som hemma

  Det här ingår i försäkringen Innehåll

  People abroad - ersättning

  ​People Abroad ersätter bl.a. vård, läkemedel, tandbehandling samt ekonomisk och medicinsk invaliditet till följd av olycksfall. Den omfattar även skydd för dina saker, både i bostaden och utanför samt på resa.


  Detaljerad information

  People Abroad omfattar det mesta som kan hända utomlands

  People Abroad-försäkringen vänder sig till dig som ska arbeta eller studera utomlands högst fem år och ger ett nästan heltäckande och tryggt skydd – även för medföljande familjemedlemmar. Du måste vara anställd eller inskriven på skola samt högst 66 år.

  Försäkringen ersätter bl.a. för vård, läkemedel, tandbehandling samt ekonomisk och medicinsk invaliditet till följd av olycksfall. Den omfattar även skydd för dina saker, både i bostaden och utanför samt på resa. Du kan även få ersättning om du orsakar en skada privat och blir skyldig att betala skadestånd.

  People Abrod gäller inte för skador som uppkommer i samband med elitidrott eller farliga aktiviteter. Den gäller heller inte fullt ut i länder som UD avråder resor till .

  Hälsodeklaration

  Innan försäkringen börjar gälla måste vi veta den försäkrades hälsostatus. Även om du inte är fullt frisk kan vi ofta erbjuda en försäkringslösning med vissa förbehåll.

  Larmtjänst öppen dygnet runt

  If Assistance är vår egen larmcentral som alltid står till tjänst om något händer. De talar ett 30-tal språk, har egna läkare och har ett nätverk med 10 000-tals vårdgivare runt om i världen.

  Vill du veta mer?

  Utförligare information om People Abroad finns i produktbladet nedan. Du är givetvis alltid välkommen att ringa din försäkringsrådgivare eller vårt servicecenter på telefon 0771-56 00 00.​

  Fråga experten
  Linda Apelqvist
  produktspecialist

  Särskilda regler för Australien

  Australien - särskilda regler

  Australien har infört nya försäkringsregler för studerande. För att få visum för studier i Australien godkänns i fortsättningen endast CSN-försäkring och Kammarkollegiets försäkring. People Abroad får därför inte längre användas vid studier i Australien.
  Mer information - Australian Govermment/Overseas Cover

  Vid förnyelse av visum

  För att nytt visum ska godkännas måste CSN-försäkring eller Kammarkollegiets försäkring tecknas.

  Arbete eller Working Holiday

  De nya reglerna gäller endast för studerande, och inte för den som ansöker om annan typ av visum, som t.ex. visum för arbete eller Working Holiday-visum. För dessa gäller samma regler som tidigare, dvs. det går bra att teckna People Abroad.

  Villkor, broschyr samt ansökan och hälsoförklaring